Gósol

Informació de contacte:

 

 

Gósol

Oficina de Turisme de Gósol - C/ del Conseller Agustí Querol i Foix, s/n
25716, Gósol
Web: http://gosol.ddl.net/gosol.php
Email: centrepicassodegosol@gmail.com
973 370 055
973 370 016

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • Gósol, és una vila situada al nord-oest de la comarca del Bergueda Bergueda (Pirineu catala), a una altitud de 1.498 metres i de 230 habitants. La nostra acollidora i familiar vila també pertany al Parc Natural del Cadí-Moixeró, des d'on es pot gaudir d'uns paratges i uns colors meravellosos i de la majestuosa presencia del massís del Pedraforca.
  Aquest any s'hi celebra el "Centenari de l'estada de Picasso a la vila de Gósol", esdeveniment de gran interes turístic i cultural.
  A causa de la gran afluencia turística durant tot l'any, Gósol disposa d'un Centre Ordenador de Muntanya on es facilita tot tipus d'informació, des de rutes de grans i petits recorreguts, a peu, amb bicicleta o amb 4x4, fins a exposicions de tot tipus. Hi sereu benvinguts!
   

  Què visitar

   

  ·Visita al Castell (durada: de 30 a 45 minuts): Indret ideal per contemplar tota la vall i per fer fotografies, també es pot pujar a dalt de la torre-campanar, des d'on es gaudeix d'unes vistesexcel·lents.

  ·Visita a Torrent Senta (durada: uns 60 minuts): Des d'aquest indret es pot contemplar el naixement del riu Valls, afluent del Cardener. Excel·lent zona per descansar, fer un àpat i beure aigua freda i fresca natural. Des d'aquí també es pot arribar fins als Forats de Torrent Senta, on hi ha la Font del Ferro, i al costat del forat també es troben nombrosos fòssils. Aquesta zona va ser visitada pel cèlebre pintor Pablo Ruiz Picasso durant la seva estada a Gósol.

  ·Volta al poble de Gósol (durada: uns 45 minuts): Sortida des de la plaça Major, on es pot veure esculpida la Dona dels Pans. Observació de l'antiga fonda on va residir Picasso, l'anomenada Cal Tampanada. Es continua pel carrer Picasso, la plaça del Pedrell (actualment anomenada plaça Pedro i Pons, important doctor en medicina, la família del qual procedeix de Gósol), on es troba un safareig típic on les dones rentaven la roba. S'enfila el carrer Agustí Carol i Foix (exconseller), amb l'observació del porxo de Cal Dominguet i de la tipologia dels carrers gosolans, construccions de cases, portals, etc.

  ·Volta al Castell (durada: 25 minuts): Es continuaria la ruta pel Peu de la Costa (volta ideal per fer després de dinar), des d'on s'observa l'estàtua del Segador (origen de la Ruta dels Segadors).
   
  ·Visita al Cap de la Creu (durada: 40 minuts): Recorregut fins a Sant Antoni, seguint l'antic camí ral, on es pot contemplar natura i paisatges molt 

   

  Tradicions

   

  ·19 de juliol: Caminada Popular
  ·20 de juliol: Festa de Santa Margarida
  ·2n cap de setmana d'agost: Festa del Segar
  ·15 d'agost: Festa Major