Guissona

InformaciĆ³ de contacte:

 

 

Guissona

Oficina de turisme de Guissona - Carrer del Tint, 2
25210, Guissona
Web: http://www.guissona.cat/
Email: turisme@guissona.cat

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

 



  • La plana de Guissona, situada a la comarca de la Segarra, al centre de Catalunya, forma un paisatge unitari curosament modelat per marges, cabanes i pallisses. L'important aqüífer que la nodreix l'ha donat a conèixer com a "Doll de la Segarra".
    El nostre paisatge és format bàsicament per vinyes, boscos i camps de cereals. Els colors de la Segarra van canviant amb el pas de les estacions: el daurat del blat a l'estiu, els ocres a la tardor, els colors terrosos de l'hivern i els verds de la primavera. Un paisatge que no deixa indiferents els nostres visitants.

     

    Què visitar

    • Fonts i safareigs: Es conserven amb tots els seus elements: les canelles d’omplir càntirs, les de rentar les verdures, el pou i els safareigs per rentar la roba.
    • L’església de Santa Maria: Església d’estil neoclàssic (s. XVII-XVIII), fou edificada sobre una església anterior i fins al s. XIX fou una col·legiata.
    • Pou de gel: Construcció dels s. XVI-XVII utilitzada per a l’emmagatzematge de gel i la seva conservació.
    • L’Obra de Fluvià: Palau Episcopal dels bisbes d’Urgell, construcció inacabada que es va iniciar al principi del s. XVI. El conjunt era format per les quadres, la cuina, les dependències, el pati i l’església dedicada a Sant Jordi i a Santa Llúcia, i només es va edificar fins al primer pis.
    • Museu de Guissona "Eduard Camps": Aquest museu, amb la seva exposició permanent inaugurada l’any 2000, ens apropa al coneixement de la vida social, econòmica i històrica de la ciutat romana de Iesso. Hi destaquen els apartats dedicats a la fundació i l'urbanisme de Iesso, a la vida quotidiana i a l’epigrafia.
    • Parc arqueològic de Iesso: L’any 1990 la Universitat Autònoma de Barcelona va iniciar un projecte d’excavació en extensió d’aquest jaciment, que tenia com a objectiu estudiar el procés de romanització de l’interior de Catalunya i convertir les restes arqueològiques de la ciutat romana en un parc arqueològic. Avui la zona del parc arqueològic correspon a unes 2 ha de xarxa urbana de la ciutat romana de Iesso.

     

    Rutes

    Si voleu visitar aquesta vila us recomanem que aprofiteu les dues rutes que s’organitzen des de l’Oficina de Turisme:

    • La ruta del patrimoni històric de Guissona: Gaudint de la calma de passejar pels carrers enllosats del nucli històric, coneixerem els seus racons i les seves places, aturant-nos a admirar les fonts del poble i la col·legiata de Santa Maria de Guissona i acabant la nostra visita al Museu “Eduard Camps”.
    • La ruta arqueològica de la ciutat romana de Iesso: Endinsant-nos en la manera de viure de fa 2.000 anys, recuperarem el nostre passat visitant el jaciment arqueològic de la ciutat romana de Iesso i el Museu de Guissona, on descobrirem una mostra d’objectes pertanyents a les activitats quotidianes dels habitants de Iesso.I si voleu visitar la plana de Guissona amb BTT podeu aprofitar les dues rutes que surten des de Guissona: la Ruta dels Romans, de 9 km, i la dels Castells del Doll, de 26,5 km.

     

    El Mercat Romà

    Guissona (la Segarra) és impregnada de vestigis romans, testimoni de l'antiga ciutat de Iesso (s. II aC al s. VII dC). Cada any recuperem el nostre passat romà el tercer dissabte de juliol, durant la celebració del MERCAT ROMÀ DE IESSO. El passeig triomfal de les tropes imperials anuncia l'arribada del Cèsar i la Cleopatra, figures que inauguren el Mercat Romà i deixen pas als diferents espectacles.Des de diferents parts de l'imperi, les companyies d'actors hi acudeixen reproduint escenes típiques del món romà: les lluites de gladiadors, la venda d'esclaus i les danses imperials són alguns dels actes més representatius.