El Vilosell

InformaciĆ³ de contacte:

 

 

El Vilosell

Oficina Comarcal de les Garrigues - Av. Francesc MaciĆ , 54
25400, Les Borges Blanques
Web: http://www.turismegarrigues.com/
Email: turisme@garrigues.cat

 

Compartir:

 

Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic
Imprimir

 

 

  • El Vilosell, és un dels pobles més bonics de la comarca de les Garrigues, amb una població permanent de 200 habitants.
  Situat a uns 3 km de la serra de la Llena, es troba envoltat d'un marc paisatgístic força atractiu.
  És interessant el poble en conjunt, que conserva carrers empedrats i convida el visitant a gaudir de la pau de l'entorn. 

   

  Què visitar

  Al poble es conserven algunes restes de l'antic castell, un portal romànic i una església parroquial barroca.Hi ha una creu gòtica de pedra del segle XIV davant l'Ermita de Sant Sebastià, i l'Ermita barroca de Sant Miquel de la Tosca, que es troba en un indret anomenat les Fontetes, a 3 km del poble.Es pot visitar una col·lecció privada dedicada a la pagesia (tel. 973 1752 19) en hores convingudes.

  Ruta

  Ruta del riu Set: ruta que abasta des del naixement del riu Set, a Sant Miquel de la Tosca (Vilosell), fins al Cogul, on el riu deixa la comarca de les Garrigues. La ruta passa pels termes del Vilosell, l'Albi, Cervià de les Garrigues, l'Albagés i el Cogul i té 36 km en total. La ruta està senyalitzada en les dues direccions.

  Tradicions

  L'Aplec de Sant Miquel de la Tosca se celebra un dissabte de la 1a quinzena de maig enmig d'un paratge bellíssim i durant el mes de juliol s'hi celebren la Mostra d'Art i la Trobada de Puntaires. A l'agost hi fan la Festa del Segar i la Mostra Gastronòmica.