Pesca

La pesca, un atractiu per a la demarcació de Lleida!

 

Lleida és una destinació molt coneguda pels amants de la muntanya, de l’esquí, de la cultura o dels esports d’aventura. El seu marc natural privilegiat, que s’estén des de la plana fins als cims dels Pirineus catalans, recorregut per rius i llacs, ofereix nombroses possibilitats per a la pesca.

Per què és interessant venir a practicar la pesca a Catalunya?

La truita comuna (Salmo trutta) dels Pirineus és una de les espècies més apreciades pels apassionats de la pesca. La trobem en els 600 km de rius cristal·lins on la pesca és autoritzada sota control de la Direcció General de Forests. La gran bellesa dels paisatges ha tingut un paper important en el desenvolupament de la pesca amb devolució. Els pescadors són conscients de la fragilitat d’aquest entorn i molts d’ells opten per la pesca sense mort (no-kill), tècnica que garanteix una major protecció del patrimoni piscícola de la zona. 85 zones de pesca controlada (ZPC) es troben a la demarcació de Lleida, cosa que representa la meitat del conjunt del territori català.

On pescar a la demarcació de Lleida?

El millor indret és sens dubte el riu Noguera Pallaresa, a la comarca del Pallars Sobirà, amb els seus rius petits, llacs i embassaments. Podreu triar entre la part alta del Pallars, amb els seus 240 km de rius, els seus 32 estanys naturals de muntanya i els seus 3 embassaments, i la part baixa del Pallars, dotada amb 50 km de rius des del Romadriu fins al llac de Sant Antoni, al Pallars Jussà. Els aficionats a la pesca esportiva podran anar també a l’Alta Ribagorça, a la Val d’Aran, als Pallars, a l’Alt Urgell i a la Cerdanya, a més d’alguns llocs del Solsonès per pescar els salmònids (truita comuna). Pel que fa als ciprínids (barb), els indrets preferits són els embassaments de Cellers, Utxesa, Sant Antoni (Talarn), Oliana i Rialb.

Per pescar a les zones de pesca controlada (ZPC) caldrà obtenir un permís de pesca. Convé saber que hi ha tarifes especials segons el tipus de pesca. Els pescadors que pesquen amb mort (amb quota diària) paguen gairebé dues vegades més que els que practiquen la pesca sense mort. La llicència de pesca es pot aconseguir directament a les oficines del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya o a internet per mitjà del web http://www.gencat.cat (des de tràmits/tràmits per tipus/permisos i llicències).

La pesca de ciprínids és autoritzada durant tot l’any. Per als salmònids, la temporada varia en baixa muntanya en no-kill i en alta muntanya en no-kill.

La pesca als rius de Lleida està totalment controlada i reglamentada per evitar els excessos de captures i garantir la protecció de la fauna del riu. Per poder-hi pescar caldrà, en primer lloc, obtenir una llicència de pesca recreativa, la qual permet pescar a les zones de pesca lliures, sempre que sigui en no-kill.

 

 

Tipus de permís: Salmònids

Modalitat: No-kill o devolució

Conca

Zones

Noguera

Pallaresa

Consorci Alt Pallars, Conveni Pallaresa, Flamisell, Manyanet, Bossia,  Capdella.

Noguera

Ribagorçana

Besiberri, Vall de Boí, Castelló de Tort, Malpàs, Baserca (només en no-kill), Lavaix, Aneto-Senet, embassament de Baserca, embassament d’Escales (només sense devolució).

Segre

Consorci Segre-Rialb, Ribera Salada.

Llobregat

Aigua de Valls-Gósol, Aigua de Valls-Guixers, embassament de la Llosa del Cavall.

Tipus de permís: Ciprínids

Modalitat: No-kill

Conca

Zones

Noguera

Pallaresa

Tremp, Camarasa, Montcortès.

Noguera

Ribagorçana

Embassament de Canelles, embassament de Santa Anna.

Segre

Lleida, Seròs, embassament d’Oliana, embassament de Rialp, embassament de Sant Llorenç de Montgai, Balaguer-Molí del Comte, estany d’lvars i Vila-sana, Utxesa-Torres de Segre, Aitona.

Llobregat

Embassament de Sant Ponç.

Tipus de permís: Intensiu

Modalitat: No-kill o devolució

Conca

Zones

Noguera

Pallaresa

Embassament de la Torrassa, canal de Gavet.

Noguera

Ribagorçana

Alfarràs, Barruera.

Segre

Oliana, Ponts, Alòs de Balaguer.

 

Més informació:

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Web: http://agricultura.gencat.cat/

Tel. 973 24 66 50

 

 

 
Compartir:
Comparteix a facebook
Comparteix a Twitter
Compartir a Whatsapp
Envia a un amic

Imprimir